Weekend i Italien

Weekend i Italien

I torsdags eftermiddag flög jag och Resit till Milano för att jobba och ta en dags ledighet, långt ifrån alla problem där hemma i Turkiet. Det är skönt att få kunna komma iväg ibland och jag är väldigt tacksam över att kunna åka iväg på en weekend lite då och då.

Vi landade i Milano under kvällen, runt 17:00 tiden och på grund av tekniska problem (och en förstörd resväska) så kom vi inte till hotellet förrän vid 9-tiden, ganska trötta. Vi orkade med andra ord inte leta efter någon speciell restaurang utan begav oss till pizza-restaurangen som låg vid hotellet. För sexton euro åt vi två stora pizzor, drack ett glas vin och en cola. Vi bodde på Doria Grande Hotell mitt i centrum. Ett trevligt hotell med riktigt bra frukost och relativt bra pris. Det hade ett sista-minuten erbjudande, så istället för att bo utanför staden på ett hotell med 3 stjärnor kunde vi bo centralt på ett med 4. Vi blev tyvärr av med vår Kindle på hotellet. Troligtvis en av städerskorna, eller personalen som fyllde på minibaren. Riktigt tråkigt – men en påminnelse till er och oss själva att låsa in värdesaker när man bor på hotell. Speciellt i Italien. Det är välkänt att det är mycket ficktjuvar speciellt i Milano och Rom.

Doria Grande Hotell

 

På fredag morgon åkte vi direkt till Tessile Milano för att leta efter nya idéer till kollektionen. Vi spenderade ett par timmar där och åkte sedan tillbaks till hotellet, vilade och laddade om. Efter en stund på hotellet gick vi mot Buenos Aires och vidare till Duomo. På vägen dit ligger en vacker park som vi älskar att gå igenom och efter parken ligger området med de dyrare affärerna, Gucci, Prada etc. På kvällen åt vi middag vid Navigli på ett av våra favoritställen – ett apertivo ställe som ligger vid vattnet. En apertivo kostar runt 10-11 euro och i priset ingår en drink och plockmat. Det finns ofta väldigt mycket mat att välja på så det räcker med att gå på apertivo, man behöver inte gå och äta en stor middag ute.

 

Eftersom vi hade jobbat klart redan på fredagen njöt vi av Milano under lördagen. Vi började dagen med att åka till Parc Sempione, den största parken i Milano. Parken är fantastisk och ligger i anslutning till Castello Sforzesco & Arco Della Pace. Därifrån promenerade vi vidare till Pavé Milano där vi drack varsin (fantastisk) cafe macchiato och åt en croissant med vaniljkräm och en citronpaj med maräng. Pavé är välkänt bland Milano-borna och turister som läst guider på Foursquare och andra sidor så man får räkna med att köa en stund. Vi fick vänta i 20 minuter på att få ett bord, men det var det värt – för stället är verkligen så bra som det sägs. Dessutom är det billigt.

 

Ett annat ställe som är väldigt populärt är Pizza Am. Vi valde att äta vår lunch där. Planen var att vi skulle gå in och ta ett bord men det hade en väntetid på cirka 40 minuter så vi valde att köpa med en pizza och äta i parken intill. Pizzan var god, men inte riktigt så god som jag hade väntat mig. En anledning till att alla älskar stället (förutom pizzorna) är personalen och servicen. De bjuder på drinkar och mat när man står och väntar. Efter pizzeran promenerade vi direkt till Grom som ligger i området. Grom har fantastiskt god glass och är ett måste varje gång vi är i Italien.

 

Resten av lördagen spenderade vi runt Buenos Aires och Duomo. Vi handlade vin och ost att ta med oss hem samt lite julklappar.

Vi åkte hem tidigt på söndag morgon och landade i Istanbul runt 15-tiden. En helt okej resa med andra ord – det är som sagt perfekt att kunna åka iväg på en weekend lite då och då. Det gör så mycket för själen.

 

Min vän Baris hade skickat tips på var man bör äta/gå i Milano. Jag hann tyvärr inte med ett par av ställena, men här är listan för er som ska till Milano; 
Translate »