Vårt söndagsnöje

Vårt söndagsnöje

Är att passa på att gå ner till havspromenaden efter att vi har druckit kaffe hos svärföräldrarna på söndagsförmiddagarna. Promenadstråket mellan Caddebostan och Fenerbahce är en av mina favoritställen att promenera på i Istanbul. Det är speciellt vackert och fridfullt om man gör det en vardag och inte en lördag eller söndag då det är fullpackat.

Trots att vädret var lite halvdant under morgonen idag så började solen skina på eftermiddagen och vi har haft mellan 16-17 grader ute. Så jag och Resit passade på att ta en timmes promenad längs med havet innan vi gick upp till Cremeria Milano och åt varsin glass. Det var faktiskt årets första glass. I ett svart rån dessutom. Det här med svarta hamburgarbröd har jag sett ett tag nu (tydligen burgade Burger King med det Halloween 2017) men svarta rån är något nytt.

Igår eftermiddag såg vi Unga Astrid här hemma. Jag tyckte filmen var riktigt bra och Alba August var fantastisk i rollen som unga Astrid Lindgren. Filmen var ganska ledsam, en liten förvarning om ni har planer på att se den.

Om ni är sugna på glass så rekomenderar jag Vero Gelato på Bagdat Caddesi, Vardarli Dondurma (Sarayicedit), Baylan, testa deras Coupe Griye, glassen på Backhaus är sådär och Freakshakes på Bagdat Caddesi en rejäl miss.
Translate »