Vår i januari?

Vår i januari?

Vi har haft sådan tur den här helgen här i Istanbul. Vi har haft runt 13-15 grader och sol och det har luktat vår i luften. Lite tidigt, men det är alltid trevligt med en liten försmak på vad som komma ska.

För det är faktiskt så att våren kommer till Istanbul senare än vad den kommer till Sverige. Eller ja, de flesta åren har jag sett Instagram-inlägg och meddelande på Facebook från vänner boende i Göteborg som har varit ute i 20-gradigt väder och njutit av solen redan i mars. Frågan är sedan om resten av dagarna i mars räknas som vår eller vinter i Sverige på turkiska mått!?

Här visar termometern runt 20 grader först i april och i slutet av april så har sommaren ofta anlänt. Jag brukar ligga vid poolen och njuta i början av maj då det brukar vara runt 25-30 grader redan då. Tyvärr har vi ofta en väldigt kort vår här i Istanbul.I helgen har vi, förutom att njuta av vädret, varit hos Seyhun och Dilek på brunch. Det var riktigt trevligt och jag blir alltid lika fascinerad när jag är hos dem – då allt de har är hemmagjort och organiskt. Jag blev så inspirerad att jag gick hem direkt efteråt och gjorde apelsinmarmelad och bröd.
Translate »