Tjejkväll på Eataly

Tjejkväll på Eataly

I onsdags kväll träffade jag Gamze (här på besök från Schweiz) och Nilgun på Zorlu Center för att äta middag och snacka om allt mellan himmel och jord.

God mat på Eataly

Vi gick runt lite på Zorlu center innan vi valde att gå till Eataly. Eftersom det var en onsdagskväll så var det tack och lov inte så mycket folk och vi fick bord direkt på pizzerian som ligger i Eataly. Jag har aldrig tidigare gått dit, trots vare väldigt många försök; det har alltid varit fullsmockat med lång kö.

Jag och Nilgun åt varsin lasagne med spenat (supergod!) och Gamze åt en pasta. Vi delade på en flaska vin och notan låg på 95TL per person, så det är inte direkt billigt. Men lasagnen, som kostade 58TL var värd varenda lira för så god lasagne har jag aldrig ätit i Istanbul.

Efter middagen promenerade vi runt lite på Eataly och Gamze tipsade om Kursat olivolja som de även serverar med lite bröd som förrätt på Eataly. Deras olivolja var verkligen supergod så jag ska gå till Nisantasi där de har sin egen butik och köpa hem lite olivolja, och ett par flaskor i present till min uppkommande Sverige resa.

Kaffe på A plus

Vi gick vidare till A plus efter middagen för en kopp kaffe och lite dessert. A plus produkter är alltid väldigt färska och jag gillar deras lågkalori dessert med kokosnöt i.

Det var riktigt kul att få träffa Gamze och Nilgun och njuta av en sen utekväll mitt i veckan. Även om jag är väldigt glad över att Gamze bor i Schweiz så saknar jag henne väldigt mycket här i Istanbul. Vi får helt enkelt hoppas på att hon kommer lite oftare och hälsar på och att jag och Resit kan åka hälsa på dem nu i sommar. Det var så mysigt när vi såg dem i Zurich förra året.
Translate »