Riktigt god mjuk pepparkaka

Riktigt god mjuk pepparkaka

I söndags ställde jag mig i köket och bakade ett recept som jag sett på Ebba Von Sydow’s blogg; ”supergoda skurna pepparkakor (världens bästa recept)”. 

Och ja! De är supergoda. Jag gjorde bara en halv sats eftersom jag och Resit åker till Stockholm redan nu på fredag kväll. Men om ni funderar på att göra några pepparkakor den här julen så rekommenderar jag att ni testar dessa. De är väldigt lätta att göra och man kan frysa in en rulle och ta ut ett par minuter innan man har gäster. Perfekt i julstöket. Ännu ett plus? Min svärmor och svärfar gillade kakorna. Det är inte alltid svenska recept går hem hos turkiska familjer.Ingefära, nejlika och hel kardemumma är lätt att hitta här i Turkiet, om man vet var man ska leta. Jag har tyvärr inte hittat kardemumma i pulverform här i Istanbul än. Tydligen ska det finnas på ”aktar” runt om i Istanbul men har fått höra att den kardemumman de har i pulverform här är mycket starkare än den vi har i Sverige så jag passade på att be Camilla om en burk när hon var hemma i Sverige för att jobba. Jag beställde även en burk sirap. 

Sirap kan man tydligen göra hemma själv (Tack för tipset Sara). Har någon av er testat? 

Jag stötte på den här sidan när jag läste om vad andra nationaliteter tycker om våra svenska pepparkakor. En sida med en kaka för varje land – riktig kul koncept. Vore roligt att testa ett par recept en dag. 
Translate »