På Dem i Moda med Camilla

På Dem i Moda med Camilla

Vackert väder i Istanbul

I tisdags träffade jag Camilla för fika och en kort liten promenad i Moda. Vi hade hoppats på att kunna njuta ytterligare en dag av det vackra vädret vi hade här under helgen och i måndags då temperaturen låg på 19 grader – det var underbart! Tyvärr sjönk temperaturerna ganska drastiskt under måndagsnatten och även om det var sol i tisdags så var det runt 13-15 grader ute.Dem i Moda

Jag och Camilla träffades på Dem; ett café som jag länge har velat testa. Dem öppnade i Karaköy för länge sedan och nu har de alltså även öppnat här på den här sidan i Moda. Enligt Camilla ska dock DEM i Karaköy vara mycket mysigare än vad det är här i Moda.

Dem är känt för att ha väldigt många olika te-sorter vilket är väldigt uppfriskande. På de flesta ställena runt om i Istanbul kan man bara få turkiskt te och för oss som älskar vitt, grönt och rött te är Dem ett bra alternativ.


Ingen bra efterrätt

Jag blev tyvärr ganska besviken, inte på teet, för det var jättegott men på cheescaken som de rekommenderade till teet. Min cheescake var ingen höjdare och inte Camillas heller. När jag sedan läste kommentarer på Foursquare så visade det sig att nästan alla tyckte samma sak. Går ni därför till Dem så skippa cheescaken och gå bara dit för att njuta av en kopp te.

En kopp te kostar runt 6-10TL och en kanna upp till 25TL. Cheescake ligger mellan 20-25TL.


Translate »