Ökad skatt på telefoner från utlandet

Ökad skatt på telefoner från utlandet

För ungefär en vecka sedan skrevs ett avtal under vilket innebär att skatten på telefoner som man har köpt utomlands och tar in för användning i Turkiet har ökat, från 170 turkiska lira till 500 turkiska lira.

Som turist kan man använda sin utländska telefon i 90 dagar i Turkiet men vill man fortsätta använda sin telefon så måste man registrera imei-numret vilket man lättast gör via E-devlet om man har ett konto där. På E-devlet fyller man i sin information och betalar sedan skatten.

Jag fick tyvärr en mindre chock när jag såg att skatten ökat så drastiskt då jag för en och en halv månad sedan köpte en telefon i Sverige som jag använder här i Turkiet. Hade jag vetat att skatten skulle bli så hög hade jag valt att köpa den här i Turkiet men jag köpte den innan det var något tal om ökad skatt och valde att vänta på att registrera och göra min betalning, tyvärr.
Translate »