I Uskudar och Kuzguncuk

I Uskudar och Kuzguncuk

Jag har länge velat ta mig till Kuzguncuk men på grund av många olika anledningar har det inte blivit av förrän idag. Och tur var väl det – för även om vi hade ledigt från skolorna igår på grund av snö i Istanbul så har vi idag haft strålande sol och runt 7-9 grader.

Kiz Kulesi i Uskudar

Jag och Camilla bestämde träff på Mado i Salacak, vilket visade sig vara en perfekt mötesplats för att sedan kunna promenera förbi Maiden’s Tower (Kiz Kulesi) och de mysiga utomhus caféerna som ligger vid vattnet. Här kan ni läsa mer om Kiz Kulesi och dess historia.

Vi promenerade längs med vattnet och satte oss ner på ett av utomhus caféerna mittemot Maiden’s Tower. Det här är verkligen något man bör göra som turist eller boende i Istanbul. Det känns både mysigt och nostalgiskt på något sätt.

Från Uskudar centrum till Kuzguncuk

Vi promenerade in till centrum i Uskudar där vi tog buss nummer 15 tre hållplatser till Kuzguncuk. Trots att Kuzguncuk ligger mitt i Istanbul känns det som att man befinner sig i någon liten semesterby. Till och med invånarna i Kuzguncuk ser mindre stressade ut och personalen på det caféet vi satte oss på för att dricka en kopp te var helt fantastiska och frågade om vi ville att de skulle ta kort, om de fick bjuda på en kaka (självklart fick det de) och pratade lite om allt möjligt.

Kuzguncuk är som Balat, ett väldigt färgglatt område, men även om Balat kanske har lite mer färg så föredrar jag Kuzguncuk för lugnet och harmonins skull. Trots att jag försökte läsa på internet om var man ska promenera i Kuzguncuk så är mitt tips att bara promenera runt utan något särskilt mål. De flesta gatorna är färgglada och prydda med vackra dörrar och blommor.
Translate »