I Ulus Park & Ortaköy

I Ulus Park & Ortaköy

Idag tog jag buss DT2 från Zincirlikuyu till Camlitepe efter besök hos doktorn. Anledningen till att jag åkte med bussen till Camlitepe är för att jag ville besöka Ulus Park. Jag ville passa på att njuta lite av det fina vädret vi har haft här i Istanbul idag, 9 grader och sol. Dessutom så behövde jag vara lite för mig själv så det passade väldigt bra med en eftermiddag i parken.

Ulus Park är helt klart min favoritpark i Istanbul. Den har en fantastiskt utsikt och man kan sätta sig lite här och där och njuta av tystnaden och Istanbul. Dessutom finns det ett litet café uppe på toppen varifrån man ser en stor del av den asiatiska sidan.Jag brukar åka till Ulus Park och sedan promenera ner till Bebek. Det är en väldigt fin promenad ner dit. Idag satte jag mig dock på bussen och åkte ner till Ortaköy. Jag har inte varit i Ortaköy på evigheter så det var mysigt att få komma dit, promenera runt lite och dricka en kopp té på House Café.Efter min lilla eftermiddagsutflykt promenerade jag till Besiktas där jag mötte upp Resit för att åka tillbaks hem tillsammans.

Jag måste se till att göra detta lite oftare. Gärna med en bok i handen. Det får bli ett av mina nyårslöften till mig själv. Mer tid i naturen och mer sightseeing (både ensam och i sällskap).
Translate »