Första gången ensam på bio

Första gången ensam på bio

Tänk att det skulle ta hela 35 år och 11 månader innan jag skulle våga att gå ensam på bio. Rätt pinsamt minst sagt men detta är alltså en sak jag länge har undvikit. Jag vet inte riktigt varför men på något sätt har det väl känt som att bio är en aktivitet man gör med någon annan. Vilket faktiskt är ganska idiotiskt – för att kunna njuta av en film, det kan man ju uppenbarligen göra ensam.

Men i fredags blev det alltså av; första gången jag gick på bio. Jag hade en massa tid över och visste inte riktigt vad jag skulle göra av all tiden. Jag hade ingen direkt lust att sitta på ett café ensam i tre timmar så jag köpte biljetter till en turkisk film (hör och häpna): Bir ask iki hayat. Den var faktiskt riktigt bra och medan jag satt där la jag upp en Instagram story om att jag var på bio ensam. Under pausen fick jag meddelande från Nilgun som också hade gått ensam på bio och satt i salongen bredvid mig. Hon hade komiskt nog gått på en film som började 10 minuter innan min.

Att resa ensam har jag redan gjort. Att gå på restaurang ensam gör jag lite då och då. Och nu har jag alltså äntligen lyckats med att gå på bio ensam. Finns det något ni undviker att göra ensamma?




Translate »