Fin lördag med vänner

Fin lördag med vänner

Tidigt i morse tog jag buss 252 ut till Kucukyali för att träffa Merve, Ege och Baris. Den här gången möttes vi upp hemma hos Merve som bor nära havet i Kucukyali. Hon hade förberett en rejäl turkisk brunch för oss med bland annat hemlagade sylter, jordnötssmör, börek, olika sorters bröd och ostar samt frukttallrik. Baris tog dessutom med sig ett fat med kanelbullar som hans pojkvän Fikret hade förberett. Tydligen är Fikret kock på ett svenskt café i Taksim (Vitruta) – värt att besöka med tanke på hur himla goda hans kanelbullar var.

 

Vi påbörjade frukosten vid 10:30 och satt vid samma bord fram till 16:15 när det var dags att börja dra sig hemåt. Turkisk frukost är en favorit hos mig och att man i stort sett kan sitta hela dagen framför frukostbordet, småätandes och drickandes tekopp efter tekopp med fina vänner gör det hela bättre.

Merves söta katt Gumus som höll hos sällskap under dagen

 

Vi pratade om det mesta under dagens gång, bland annat Magnesiums inverkan på sömnen, vilka podcaster man bör lyssna på, Capsule closet (en av Ege’s favoritämnen och något hon är riktigt duktig på – hon har även skrivit boken Sade om ni inte redan har läst den), kärlek, traditioner och kultur.
Translate »