Ett stort minus för Big Chefs i Kanyon, ett stort plus för vän på besök

Ett stort minus för Big Chefs i Kanyon, ett stort plus för vän på besök

Jag har tidigare skrivit om Big Chefs som är en av mina favoritrestauranger här i Istanbul, speciellt den i Astoria. Tyvärr så använder ju sig Big Chefs av franchising och man kan ju därmed inte förvänta sig samma behandling överallt, och tydligen inte ens samma priser!?

I lördags morse träffade jag Gamze (som är här på besök från Schweiz) och Nilgun i Kanyon. Vi valde att gå till Big Chefs.

På Big Chefs fick vi vänta i 45 minuter på att få in vår frukosttallrik, vilket är skandalöst med tanke på att stället i stort sett var tomt och bara 3 bord var fyllda med kunder. Alla fick mat före oss, trots att vi var där först. Dessutom så fick vi en chock när notan kom in. På Big Chefs Kanyon kostar tydligen frukosttallriken (som finns på alla Big Chefs i Istanbul) 47TL per person. I Astoria kostar samma frukosttallrik, med exakt samma mat 69TL för två personer. Och i City’s har vi betalat 47TL för två personer. Så ni kan förstå att jag blev förvånad när vi fick in en nota på 141 TL för vår frukost + 30 TL för 3 små flaskor vatten. Jag kommer ju definitivt inte gå tillbaks. Dels för priserna men även för den jäkligt dåliga servicen.

Här finner ni ett inlägg om Big Chefs i Astoria och här finns ett om Big Chefs i Kucuk Su – som jag inte heller riktigt rekommenderar. 

Trots en tråkigt restaurang upplevelse så hade jag Gamze och Nilgun väldigt trevligt. Det är så kul att Gamze kommer hit på besök lite då och då och förhoppningsvis åker vi och besöker henne i Schweiz igen så småningom. Vilken fantastisk semester vi hade i somras.

Basel – en pärla i norra Schweiz. 

Zurich – Schweiz med Gamze och Emre.

Colmar – Frankrike

Freiburg – Tyskland
Translate »