Emaar – shopping center på den asiatiska sidan

Emaar – shopping center på den asiatiska sidan

Förra helgen åkte jag och Resit en sväng till Emaar – ett shopping center som ligger på den asiatiska sidan.

Som ni säkert redan vet så kryllar Istanbul av shopping centrum och de poppar tyvärr upp nya som myror i en höstack. Emaar öppnade upp portarna i april 2017 och då var vi många som var sugna på att åka dit då eftersom det var bestämt att de även skulle öppna ett Cheescake Factory i shopping centret. Cheesecake Factory planerna blev dock abrupt inställda när de inte fick tillstånd att öppna i Turkiet på grund av innehållet i deras cheescakes (ni kan läsa mer om det här – obs artikel på turkiska).

I vilket fall som helst så åkte jag och Resit dit förra helgen, mestadels för att titta på Mars Athletics Gymmet som finns på Emaar. Jag är medlem i MAC och får åka ganska långt för att kunna ta mig till gymmet på den europeiska sidan.  Jag hade därför hoppats att detta skulle vara ett bra alternativ, då man som MAC medlem har tillgång till alla MAC gym samt MAC fit gym förutom MAC Bebek. Tyvärr, var gymmet inte riktigt vad jag hade förväntat mig och jag har inga högre förhoppningar på att det kommer bli mitt nya favorit gym.

Förutom ett gym så finns det så klart massvis med affärer, bland annat Galeries Lafayette, ett akvarium, lunch, middag och fika-ställen samt en biograf som kan visa 4D-filmer.

Galeries Lafayette

Trots att jag är irriterad över att vi har alldeles för många shopping centrum här i Istanbul,  så måste jag erkänna att Emaar är ett av de bättre jag har besökt på den asiatiska sidan. Jag har även hört från vänner att Hilltown i Kucukyali ska vara ett annat bra alternativ på den asiatiska sidan.
Translate »