Delicatessen i Nişantaşi – Aldeles för dyrt för min smak.

Delicatessen i Nişantaşi – Aldeles för dyrt för min smak.

I onsdags förra veckan träffade jag Nilgun i Nisantasi för att äta en liten bit att äta och för en kopp kaffe. Vi hade inte setts på länge (jul etc. kom emellan) så det var riktigt kul att ses.

Efter en rekommendation från en bekant gick vi till Delicatessen i Nisantai. Tydligen ska deras brownies vara stans bästa – tyvärr fanns det ingen fika på menyn så vi bestämde oss för att äta något. Efter mycket om och men, och mycket hummande, med tanke på priserna på listan så beställde vi in varsin tallrik med ravioli för 47TL per person.

Efter ett litet tag kom vår beställning in – varsin tallrik ravioli – och det var bara 6 stycken ravioli i varje tallrik. 6 stycken för 47 TL är lite att ta i. Dessutom blev jag långt ifrån mätt – jag hade kunnat äta tre tallrikar ravioli innan jag börjat känna någon form av mättnadssskänsla.

Så, trots att Delicatessen ser väldigt trevligt ut både inuti och utantill så blir det inga mer besök för min del. En middag som jag inte blir mätt på, för 50 TL – där drar jag gränsen. Även salladerna låg på samma prisnivå och ville man ha kött, kyckling eller fisk i salladen så kostade det runt 60TL. På tok för mycket.

Jag och Nilgun valde med andra ord att gå vidare till Starbucks där vi satte oss ner och drack varsin kopp te respektive kaffe och åt efterrätt. Jag lyckades få den sista kanelbullen. Starbucks har äntligen fått in kanelbullar här i Turkiet igen. De har haft ett uppehåll men nu är de tillbaks.

Translate »