Årets första semla

Årets första semla

Igår eftermiddag åkte jag och Resit till Kadıköy för att promenera runt en stund och vi valde att gå till Fika Moda för en fika.

Några av mina turkiska vänner var där förra året för att testa deras semla. De tyckte tyvärr inte så mycket om dem, utan föredrog dem de hade testat på Mums Café i Karaköy.


God Semla på Fika Moda

Jag måste dock säga att jag blev glatt överraskad. Jag tyckte semlan var toppen. Varken för mycket grädde eller för lite fyllning. Brödet var även det gott, med lite sötma i.


Passa på att testa i februari månad om ni är sugna på semlor

När Mums levererade semlor till konsulatet för ett par år sedan så var de sådär så jag har inte varit där för att testa deras semlor på ett par år, men det är kanske dags att gå tillbaks och ge dem ytterligare en chans. Tydligen ska dem vara riktigt smarriga.

Dock har jag hört att det gäller att vara där i tid på morgonen, lite efter att de har öppnat. De gör tydligen bara 8 semlor per dag, så det är först till kvarn som gäller. Vill ni äta en semla gäller det att passa på nu i februari månad då både Mums och Fika Moda bara fortsätter deras semleförsäljning månaden ut.


Translate »