7 av 10 svenskar använder bara hälften av kläderna i sin garderob

7 av 10 svenskar använder bara hälften av kläderna i sin garderob

Och jag måste tyvärr medge att jag är en av de 7 av 10 som bara använder hälften av kläderna i sin garderob. Varenda gång jag öppnar min garderob tänker jag ”jag har inget att ha på mig”, men visst har jag det. Jag har mängder med kläder som bara ligger där och i stort sett aldrig används.

Så här under våren drar det dessutom lite extra i ’shopping fingrarna’ och jag har därför valt att göra ännu en ’capsule wardrobe’. Det finns mängder med olika regler för en capsule wardrobe men jag använder mig av den planeraren som finns på Un-fancy’s sida och min kapsyl består därmed av 37 plagg.

Vårens “Capsule”

Eftersom jag är lite sen på det så kommer jag bara kunna använda den här garderoben i 7 veckor, inte 12 veckor. Sommaren här i Istanbul kommer i slutet av april/början av maj och då går det såklart inte att bara ha massa varma kläder till hands. Dessutom ska jag till Sverige nu under mars månad och där är det tydligen tio minusgrader (usch!).

Känslan efter att ha gått igenom sin garderob och tagit fram en ”ny” är rent av befriande och på något konstigt sett känns det som att jag har en massa nya plagg i garderoben. Trots att jag har mindre plagg att använda känns det precis tvärtom, som att jag har mer plagg helt plötsligt.

Interassant artikel om vår konsumtion; Myrorna har gjort en garderobsundersökning.
Translate »