5 dagar i Sverige

5 dagar i Sverige

I fredags natt åkte jag och Resit till Ataturk flygplats för att ta oss med nattflyget till Stockholm. Vi passade på att äta gott på Kasi Beyaz innan vi checkade in. Frågan är ju om vi kommer kunna flyga från Ataturk i fortsättning eller om alla resor kommer avgå från den nya flygplatsen? Enligt de senaste nyheterna ska alla flyg avgå därifrån från och med den 3:e mars.

Väl framme på Arlanda tog vi oss direkt till Sky City där vi bodde på Radisson hotell. Det var skönt att inte behöva ta sig någonstans mitt i natten och Radisson var okej prismässigt och frukosten var riktigt god. Innan vi tog tåget från Stockholm till Göteborg på kvällen så promenerade vi runt i snön i Stockholm, åt, pratade och njöt av utsikten.I Göteborg bodde vi på First Hotel G som ligger vid centralstationen. Det var inte riktigt vad vi förväntat oss direkt och jag väntar fortfarande på svar från hotellet innan jag går ut och skriver vad som hände där. Vi får se hur snyggt de sköter detta.

Förutom hotellupplevelsen hade vi det väldigt trevligt i Göteborg. Vi spenderade 90% av tiden med min familj och släkt. Den 23:e var vi hos pappa på morgonen, mamma på eftermiddagen och hos mina kusiner på kvällen. Den 24:e spenderade vi hos pappa, mamma och min moster och morfar.


Årets julbild

Vi hann inte med så mycket mer än att hälsa på pappa den 26:e, promenera lite i stan och fika med mamma och Mikael innan vi åkte till Stockholm på kvällen för att flyga tillbaks till Istanbul dagen därpå. I Stockholm bodde vi på Birger Jarl hotel – det kan varmt rekommenderas.

Vad har ni gjort under julen? Vad gör ni andra utlandssvenskar? Brukar ni åka till Sverige under julen eller föredrar ni att stanna “hemma”?
Translate »