1:a advent

1:a advent

Glad första advent!

Jag har haft en väldigt trevlig eftermiddag ute i Tuzla hos Susanne, Serkan och Theo. Jag, Sara, Meric och Edis åkte ut till Tuzla vid ett-tiden och kom fram lite innan två. Tuzla ligger ganska långt från Bagdat Caddesi, cirka 30 kilometer, så det tog en stund att köra dit trots att det knappt var någon trafik. 

Väl i Tuzla så gick vi direkt hem till Susanne, Serkan och Theo för adventsfika. Vi hade knytkalas och jag hade med mig pepparkaksmuffins, glögg och pepparkakor. Sara hade tagit med sig en riktigt god saffransrulltårta och kärleksmums och Susanne bjöd på riktigt god apelsinkola samt kakor. 

Fikabordet hemma hos Susanne, Serkan och Theo.

Efter att ha fikat en stund och titta (och skrattat åt) Edis och Theo som dansade och busade så gick vi ut och promenerade ner till vattnet. Det var riktigt fint väder och jag njöt att att kunna känna solen värma kinderna. Vi har haft så tråkigt väder den senaste veckan så det var väldigt passande att vi fick sol och runt 15 grader idag. 

Utsikten från Tuzla

Den 2:a advent blir det luciafirande på konsulatet. Det ska bli trevligt det också. 

När jag kom hem överraskade Resit mig med en julgran som han och hans kompis Erol varit och köpt på Bauhaus. Den var ganska gles 🙂 men det är tanken som räknas och det var väldigt sött av dem att överraska mig med en julgran och julpynt som de hade varit och köpt på Ikea. 

Vår lilla julgran
Translate »